Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zimankó leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Húsfélék, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 maréknyi orsótészta 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
4 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor belekeverjük a a felkarikázott virslit, a zöldborsót és a tésztát. Mire a tészta megpuhul, a levesünk is elkészül. Végül belekeverjük a tejfölt és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)