Zimankó leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Húsfélék, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor belekeverjük a a felkarikázott virslit, a zöldborsót és a tésztát. Mire a tészta megpuhul, a levesünk is elkészül. Végül belekeverjük a tejfölt és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||