Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vadrizses-kókuszos rizs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Karácsony, Bálint nap, Főtt, Sós, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1/2 csésze vadrizs ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vadrizst bő, sós vízben 40 percig főzzük. A levét leszűrjük, de félretesszük. A rizst, a borsot és a kókuszreszeléket, a felhevített olajon, kevergetve, a rizs fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük a vadrizs főzőlevével, melyet szükség szerint, két csészényire egészítünk ki. Dobjuk bele, az egészben hagyott, fokhagymát és nagy lángon forraljuk fel. Vegyük a lángot egészen kicsire és fedjük le. Ha a tetejéről eltűnt a víz, kapcsoljuk le a lángot és a fedő alá konyharuhát téve, hagyjuk negyed órát pihenni.
Pecsenyevillával forgassuk össze a vadrizzsel, közben dobjuk ki a fokhagymát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)