| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál ecet (10%-os) | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 kg fehérkáposzta | 65 | 1.1 | 0.2 | 14.7 | 2.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. Néhányszor átforgatva, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt az olajjal megcsepegtetjük.