Túrós eperkrém
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
zselatinpor |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 40 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
| 25 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe keverjük.
Poharakba vagy tálkákba szedjük és hűtőszekrényben megdermesztjük.
A félretett eperszemekkel, citromfűlevélkékkel díszítjük, babapiskótával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)