Törpeharcsa mandulával
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 maréknyi
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 db
törpeharcsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított halak belsejét sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan bekenjük mustárral. A lisztet összeszitáljuk a megőrölt mustármaggal, borssal és sóval, a halakat beleforgatjuk. A vaj-olaj keveréket felforrósítjuk és a halak mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Ez oldalanként legföljebb 5 perc. Előmelegített tálra helyezzük a sült halat. A zsiradékot citromlével ízesítjük és a halra öntjük. Amíg a hal sül, a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk, félretesszük, végül a kész halra szórjuk.
Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)