Törpeharcsa mandulával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 maréknyi mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint mustármag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db törpeharcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított halak belsejét sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan bekenjük mustárral. A lisztet összeszitáljuk a megőrölt mustármaggal, borssal és sóval, a halakat beleforgatjuk. A vaj-olaj keveréket felforrósítjuk és a halak mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Ez oldalanként legföljebb 5 perc. Előmelegített tálra helyezzük a sült halat. A zsiradékot citromlével ízesítjük és a halra öntjük. Amíg a hal sül, a mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk, félretesszük, végül a kész halra szórjuk.
Burgonyapürével és friss salátával tálaljuk.