Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött csiga

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Töltött, Sós, Meleg, Hidegvérűek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 db éticsiga 80 17.6 1 0.2 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előkészített csiga húsát apróra vágjuk, vajon megpároljuk. A tűzről levesszük, sózzuk, borsozzuk, belevegyítjük a tojást és a morzsát, alaposan összekeverjük. Megtöltjük a megtisztított csigaházakat. Nyílásukkal felfelé tepsibe tesszük, és tejföllel leöntve, forró sütőben, 10 percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)