| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 10 dkg zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 10 dkg parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz rukkola | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 szál póréhagyma | 37 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 2.3 | 0 |
| 2 maréknyi koktélparadicsom | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz bébispenót | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl joghurt | 52 | 3.2 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál fokhagyma granulátum | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirke felsőcombot sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsával elkevert parmezánba forgatjuk. Olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét is megspricceljük olajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd megfordítjuk és 175 fokon 25 percig továbbsütjük. A salátához félbe vágjuk a koktélparadicsomot, felszeleteljük a pórét, majd a joghurtot a fokhagymagranulátummal és sóval, borssal ízesítjük. Mindent összeforgatunk a rukkolával és a bébispenóttal. A sült csirkecombokkal tálaljuk.