| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint mozzarella sajt | 274 | 14.7 | 22.5 | 2.8 | 0 | 37 |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 2 db zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 60 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú | 288 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a húspogácsákat, majd egyszer megfordítva, süssük 200 fokra előmelegített sütőben, fél órát.