Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült sonka tojással (ham and eggs)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát (igazából angolszalonnát) 8 szeletre vágjuk, majd 4 ovális jénaiban 1-1 deka vajban az egyik oldalukat megsütjük, átfordítjuk és minden tálba, két tojást beleütünk, majd addig sütjük, amíg a tojások sárgája még lágy marad. tálalás előtt sózzuk és gorombára tört borssal meghintjük.
Pirítóst kínálunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)