Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojáslepény sonkával és sajttal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe hajtva sütjük készre. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt sajttal és ráolvasztjuk.
Friss, puha kenyérrel tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)