Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörös császárhús velesült káposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Csőben sült, Lassan sütött, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál méz 327 0.4 0 81 0 0
5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
80 dkg bőrös császárhús 0 ? ? ? ? ?
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A császárhús bőrét, de csak a bőrét, rombusz alakban bevagdossuk, majd bedörzsöljük a köményből, a zúzott fokhagymából és kevés sóból álló keverékkel. leöntjük a sörrel és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben pihenni. A káposztát és a hagymát legyaluljuk, majd besózzuk. Egy óra pihentetés után jól kicsavarjuk. A babérlevéllel és kevés borssal elkeverve a római tál aljába tesszük. A lecsepegtetett császárhúst ráhelyezzük, majd 150 fokos sütőben két órát sütjük. Közben a páclevet felére beforraljuk. A húst és a káposztát kivesszük, félretesszük, de melegen tartjuk. A beforralt pácléből, elveszünk fél decit és belekeverjük a mézet. Lekenjük vele a hús bőrös oldalát, majd rácson , tepsi fölött, 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Néhányszor lekenhetjük a mézes páccal. A maradék beforralt páclébe beleforgatjuk az előírás szerint megfőtt, lecsepegtetett burgonyát és hagyjuk, hogy szaftot felszívja. A felszeletelt húst a káposztával és a burgonyával körítve tálaljuk.
Kissé nehéz étel, de kemencében elkészítve hibátlan.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)