Ribizlis batyu túróval
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
| 25 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
| csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 20 dkg
ribizli |
33 |
0.6 |
1.2 |
7 |
6.8 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 csomag
mélyhűtött levelestészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát vékonyra nyújtjuk, majd kockára vágjuk, a közepébe teszünk a töltelékből és a négy sarkát behajtva batyukat formálunk. A csücsköket és a tészta tetejét kenjük le felvert tojással. Sütőlapra tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral is.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)