Túrós sárgabaracktorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Tészták, Meleg nyári napokra, Desszert, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Roboráló Hozzávalók 4 személyre:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben 175 fokon negyed órát sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a puha vajjal, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, a darával és a tojások sárgájával. Jól összekeverjük, majd a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A megsült tésztából kivesszük a babot és a sütőpapírt és megtöltjük a túrókrémmel. A tetejére rakosgatjuk a félbevágott barackokat és a sütőbe visszatéve 20-25 percig tovább sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük és szeletekre vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||