Zsemle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt a langyos cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk,hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt. Közepes keménységű tésztát készítünk belőle. Ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat és addig dagasztjuk, amíg a felülete fényes nem lesz. Egy órát letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Rúddá formázzuk és tojásnyi gombócokat formázunk. Vajazott tepsire tesszük és 20 percig meleg helyen ismét kelni hagyjuk. Előmelegített forró sütőben 15-20 perc alatt, előzőleg vízzel lekenve, megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||