Sonkás kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl tejben, majd hozzákeverjük a liszthez. A 2 dl olajjal és a maradék tejjel, a sóval, a cukorral simára dolgozzuk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha megkelt a tészta, 10 részre osztjuk, ezeket mind átgyúrjuk és kerekre nyújtjuk. A kerek tésztát 4 egyenlő cikkre vágjuk. A kerek részükbe tölteléket teszünk. Kifli alakúra tekerjük össze, zsírozott, lisztezett tepsiben ismét megkelesztjük, majd tetejét megkenjük tojással. 200 fokos, előmelegített sütőben tepsiben pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||