Saslik hátszínből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sült, Grillsütő, Meleg, Húsfélék, Nyárs Hozzávalók 4 személyre:
A lereszelt gyömbért és fokhagymát összekeverjük a pác többi hozzávalójával. Az érlelt hátszínt pörkölthús méretű kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Többször átkeverve fél napig hagyjuk állni, majd beáztatott bambuszpálcákra sorban feltűzzük. Grillrácson, forgatva, a páccal egyszer-egyszer meglocsolva, oldalanként 3 perc alatt, szép pirosra sütjük. Különböző csatnikkal és lepénykenyérrel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||