Marengói csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkét megtisztítjuk és a szokásos módon feldaraboljuk. 4 evőkanál olajon pirosra sütjük a csirkedarabokat, a zsiradékból kivesszük és félretesszük. A lisztet és a paradicsompürét kissé megpirítjuk a csirke zsiradékában, majd felöntjük a borral, visszatesszük a csirkedarabokat, beledobjuk a felnegyedelt paradicsomokat és megfűszerezve takaréklángon, majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott gombát és készre főzzük. Közben a gyöngyhagymát a megmaradt olajon megpirítjuk és az elkészült ételbe keverjük. Petrezselyemmel bőven megszórva, pirított zsemleszeletekkel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||