Tojásos cukkini (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Reggeli, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a vékony karikára vágott újhagymát és a cukkinit megpároljuk. Ha megpuhult a felvert, sóval, borssal ízesített tojással leöntjük és a tojás kocsonyásodásáig sütjük. Tálaláskor reszelt parmezánnal és az újhagyma apróra vágott zöldjével meghintjük.