Szarvasgerinc fóliában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sült, Grillsütő, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A szépen megformázott szarvasgerincet vékonyan megkenjük olajjal és a jól összekevert fűszerekbe forgatjuk, majd a vékony baconszeletekbe tekerjük és alufóliával szorosan, két rétegben becsomagoljuk. Néhány órát, esetleg egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Sütőben 20 percig sütjük, 200 fokra előmelegített sütőben vagy grillrácson 5 percig minden oldalát. Csak szeletelés után sózzuk. Som vagy áfonyalekvárral, parázsban sült burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||