Kecskesajtos puliszka pirítva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt kecskesajtot. Olajjal bekent sütőlapra ujjnyi vastagon elsimítjuk és hagyjuk kihűlni. A mikor kihűlt és megdermedt, tetszőleges formákra vágjuk és kevés vajon vagy olajjal megkenve grillrácson, egyszer megfordítva 5 perc alatt megsütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||