Töltött, rántott zeller (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. Csepegtessük le és hagyjuk hűlni a zellerszeleteket. A sajtot is szeleteljük fel és két szelet zeller közé téve a szokásos módon panírozzuk be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Majd felforrósított vajban süssük aranysárgára. Forrón tálaljuk, petrezselymes rizzsel vagy köret nélkül valamilyen sajtos, esetleg paradicsomos mártogatóssal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||