Méteres kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Húsvét, Advent, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Méteres kalács
A méteres kalács krémje
Méteres kalács A tojássárgájákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót és két evőkanál vizet. A csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét igazságosan elosztva a két masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett őzgerincformába simítjuk a két masszát és 180 fokra előmelegített sütőben, úgy fél óra alatt megsütjük. Ha nem tudjuk egyszerre sütni inkább két részletben készítsük el a tésztát. Rövid pihentetés után a formából kiborítjuk és felszeleteljük. A krémmel megkenve, felváltva sárga és barna tésztát használva összeállítjuk a süteményt. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Bevonjuk, az előírás szerint elkészített, tortabevonóval és ezzel is lehűtjük. Ferdén felvágva tálaljuk. Többször megmértem, tényleg méter körüli lesz a sütemény! A méteres kalács krémje Kevés hideg tejben elkeverjük a pudingport, majd a többi tejet csipetnyi sóval, a pudingporos masszát beleöntve, kevergetve, felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, közben néhányszor keverjük át. A többi hozzávalót összedolgozzuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||