Sopszkasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Szabadban, Főétel mellé, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
50 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket nem túl apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Az ecetbe belekeverjük a sót és a borsot, majd ha a só feloldódott habosra keverjük az olajjal. A zöldféléket óvatosan összekeverjük az öntettel, majd a tetejére reszeljük a sajtot.
Nem kell érlelni, grillhúsokhoz vagy előételnek adható.