Kolbászos csirkecsomag (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Főétel, Húsételek, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat kicsontozom és a fűszerekkel kívül-belül bedörzsölöm. Közben a lángolt kolbászt langyos vízben megmosom, így a bőre könnyen lejön és négy egyforma részre osztom, a szalonnát vékonyan felszeletelem. A csirkecombokba a csont helyére teszem a kolbászhúst és fogpiszkálóval összetűzöm a nyílást. Duplán hajtott alufóliából 4 borítékot hajtogatok, a csirkecombok tetejére terítve a szalonnát, a borítékokba teszem és evőkanálnyi bort öntve alá a borítékokat lezárom, csak a lezárás legyen szoros, a fejlődő gőznek maradjon hely. Előmelegített, 175 fokos sütőben sütöm háromnegyed órát. Mindenki az asztalnál vágja fel a csomagját hagy szálljanak fel az isteni illatok. Burgonyasalátát adok köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||