Pityókás csirke zöldséggel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hétvégi ebéd, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan összekeverjük. A csirkére szórjuk és a tálat lefedve, hideg sütőbe tesszük és 170 fokon 2 órát sütjük. Végül a fedőt levéve, a csirkedarabokat a zöldség tetejére piszkálva, még negyed órát sütjük. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||