Zelleres, almás máj (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sült, Wok, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 adag sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
1 csésze barna bulgur 0 12.3 1.3 75.9 18.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített libazsír felén lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt májat, majd a zúzott fokhagymával, a vékonyra szelt almával és zellerszárral, a fehérborral összesütve tálaljuk.
A barna bulgurt a kétannyi forró vízzel leöntve pihenni hagyjuk, majd ha a vizet felszívja, a paradicsomaszalványt apróra vágva elkeverjük benne és a máj mellé kínáljuk.