Pulykamell zöldségmártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt pulykamellet sózva, borsozva, mindkét oldalán, a felhevített zsiradékban pirosra sütjük, majd félre tesszük. A megmaradt zsírban a finomra vágott zöldségeket, a borsó kivételével, lepirítjuk. A bort, a citromlét és kevés vizet hozzáöntve a pulykamelleket visszatéve, fedő alatt, puhára pároljuk. A zöldborsót és a a finomra vágott zöldpetrezselymet hozzáadva rövid lére sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||