Tejfölös kaporleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Hétköznapi vacsora, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető, Meleg nyári napokra, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
A csontból és a zöldségekből alaplevet főzünk, majd leszűrjük. A felhevített vajon a finomra vágott kaprot és a lisztet megpezsgetjük, felöntjük a levessel és jól összeforraljuk. A tejfölt és a tojássárgájákat kevés levessel elkeverjük, majd a forrásban lévő leveshez öntjük és simára keverjük. Ne forraljuk újra. Ízlés szerint cukorral és citromlével ízesítsük. A levest szárazra sült baconnal és kaporszálakkal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||