Vagdalt hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. A hozzávalókat nagyon alaposan összedolgozzuk, hogy homogén masszánk legyen. 8 részre osztjuk és morzsával behintett lapon ujjnyi vastag korongokra lapítjuk, majd a felső oldalát is morzsába mártjuk. 180 fokos olajban, egyszer megfordítva, szép pirosra sütjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||