Fokhagymás sült oldalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, kis lángon párolni kezdjük. Ha a víz elfőtt, rádobjuk a zsírt és aranybarnára sütjük. Melegen párolt káposztával és hagymás krumplival tálaljuk, hidegen, vegyes savanyúsággal és friss kenyérrel adjuk asztalra. A zsírt később kenyérrel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||