Fokhagymás sült oldalas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, sóval, borssal meghintjük. 3 evőkanál zsírban, pirosra, elősütjük és fazékba tesszük. Rádobjuk a félbevágott fokhagymafejeket, a babért, a köménymagot, majd leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, kis lángon párolni kezdjük. Ha a víz elfőtt, rádobjuk a zsírt és aranybarnára sütjük. Melegen párolt káposztával és hagymás krumplival tálaljuk, hidegen, vegyes savanyúsággal és friss kenyérrel adjuk asztalra.
A zsírt később kenyérrel kínáljuk.