Sült oldalas hagymás burgonyával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Sült oldalas hagymás burgonyával
Hagymás törtkrumpli
Sült oldalas hagymás burgonyával A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a zsírjában pirosra sütjük. Melegen, hagymás tört burgonyával tálaljuk. Savanyúságot kínálunk hozzá. Hagymás törtkrumpli A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockára és főzzük puhára, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Amíg a krumpli fő, zsíron pirítsuk világossárgára, a finomra vágott vöröshagymát, ízlés szerin borsozzuk meg. A megpuhult krumplit törjük össze, keverjük hozzá a pirított vöröshagymát. Kanállal formázva tálaljuk. Aki színesebben szeretné adni. keverjen a zsírba némi pirospaprikát. Sokan szeretik, serpenyőben, az alját lepirítva. Főtt marhahús és disznótoros ételek mellé adható. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||