Sült oldalas hagymás burgonyával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Sült oldalas hagymás burgonyával
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1.2 kg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
12 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagymás törtkrumpli
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sült oldalas hagymás burgonyával
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a zsírjában pirosra sütjük. Melegen, hagymás tört burgonyával tálaljuk.
Savanyúságot kínálunk hozzá.

Hagymás törtkrumpli
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockára és főzzük puhára, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Amíg a krumpli fő, zsíron pirítsuk világossárgára, a finomra vágott vöröshagymát, ízlés szerin borsozzuk meg. A megpuhult krumplit törjük össze, keverjük hozzá a pirított vöröshagymát.
Kanállal formázva tálaljuk.
Aki színesebben szeretné adni. keverjen a zsírba némi pirospaprikát.
Sokan szeretik, serpenyőben, az alját lepirítva.
Főtt marhahús és disznótoros ételek mellé adható.