Citromos újhagyma (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Joe
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé köretként tálaljuk.