Kelt burgonyafánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tészták, Édességek Hozzávalók 4 személyre:
A tört burgonyához keverjük a fűszereket és a lisztet a tejjel felfuttatott élesztővel összegyúrjuk és ujjnyira nyújtjuk. Kelni hagyjuk egy órát, majd forró olajban oldalanként, két-három percig sütjük. Lecsepegtetve tálaljuk. Sósan szaftos húsok mellé, egyebekben lekvárral, édességnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||