Gombás röszti reggelire (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Reggeli, Buli, Szabadban, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A melegen reszelt burgonyát, két tojással elkeverjük. A felhevített, 1 evőkanál olajon átsütjük, a kicsire vágott, 1 fej hagymát, végül hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, sózva, borsozva, kissé összesütjük a belekevert burgonyával. Átfordítjuk és visszatesszük a serpenyőbe. Kissé pihenni hagyjuk. A bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsíron megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a finomra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, majd a reszelt cukkinival összepároljuk. A félretett tojásokkal, a pörccel, a reszelt cheddar felével és a tejjel elkeverve, sóval, borssal ízesítve, a burgonyalepényre kenjük. A 175 fokos sütőben fél órát sütve, majd a maradék reszelt sajttal meghintve, 200 fokon 15 percig pirítsuk. Tálalás előtt negyed órát pihentessük. Cikkekre vágva, salátával kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||