Vasárnapi gofri reggelire (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Buli, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Hajón is elkészíthető, Gabonafélék, Tejtermékek, Karácsony, Húsvét, Bálint nap

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1.5 dl szóda 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
12 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 szelet cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont serpenyőben süssük ropogósra. a lisztet a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel szitáljuk össze, majd a tejföllel elkevert szódavízzel és négy felvert tojással keverjük el. Sima tésztát kell kapnunk. Gofrisütőben süssük meg a tésztát. Lehet, hogy több lesz a szükségesnél, négy, forró gofrira terítsük rá a sült bacont, a sajtot, majd borítsuk be a két-két tojásból sütött tükörtojással.
Frissen, reggelire tálaljuk.