Paprikás sörlepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A vajat tésztává dolgozzuk össze a liszttel, a sóval, a pirospaprikával, a borssal, a rummal és a joghurttal. Lisztezett deszkán addig gyúrjuk, amíg elválik a deszkától. Fél centi vastagra kinyújtjuk, és ujjnyi lapokat vágunk belőle. 175 fokra felmelegített olajban kisütjük (2-3 perc), majd a fölösleges olajat lecsöpögtetjük. Kiváló sör- és borkorcsolya. Tipp: A nyers tésztát a hűtőszekrényben napokig tárolhatjuk, s csak kisütni kell frissen, mielőtt a vendégek megérkeznek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||