Sültpaprika mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Sóval, borssal fűszerezzük és botmixerrel áttörjük. Ecettel pikánsra ízesítjük, majd tejföllel lazítjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||