Fokhagymás oldalas serpenyőben (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
12 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.2 kg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a zsírjában pirosra sütjük. Melegen, párolt káposztával és sült krumplival kínáljuk. Hidegen friss kenyérrel és savanyúsággal adjuk asztalra.
A zsírja is pompás csemege.