Zöldparadicsom lekvár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Édességek, Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kicsumázott, felkockázott zöldparadicsomot forralni kezdjük. Rászórjuk a citrom lereszelt héját és a levét belefacsarjuk, belekeverjük a sót, a vanília kivonatot, majd a reszelt gyömbért hozzáadva, átzubogtatjuk. Hagyjuk besűrűsödni és a zselésítőt belekeverve összeforraljuk. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és kis időre fejre állítjuk. Szárazdunsztba téve hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||