Áfonyás mojito (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Buli, Meleg nyári napokra, Hajón is elkészíthető, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint szóda 0 0 0 0 0 0
2 dl fehér rum ? ? ? ? ? ?
1 dl cukorszirup ? ? ? ? ? ?
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi áfonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mentát és az áfonyát kevés szódavízzel törjük meg, öntsük fel a rummal és a cukorsziruppal, rázzuk össze. Végül szűrjük jéggel töltött pohárba, majd szódával öntsük fel. A tálaló pohárban áfonyával és mentalevélkékkel díszítve, szívószállal kínáljuk.