Grillezett paradicsom (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sült, Buli, Meleg, Grillsütő, Sós, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
80 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
15 dkg galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál vörös balzsamecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Melegítsük elő a grillsütőt. Mossuk meg és vágjuk kb. 1 centis karikákra a paradicsomokat. A megtisztított fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és tűzdeljük meg vele a paradicsomszeleteket. Tegyük grillrácsra a fokhagymás paradicsomokat és mindkét oldalát süssük 3-3 percig. Ha faszén felett sütjük tegyünk a rácsra alufóliát. A megmosott, megszárított salátát tépkedjük falatnyi darabokra és rendezzük el a tányérokon. Öntözzük meg a balzsamecetből, olívaolajból, citromléből készített, sóval, borssal ízesített öntetünkkel. A bagettet vágjuk apró kockákra és olívaolajon pirítsuk meg. Végül tegyük a paradicsomokat a salátaágyra, szórjuk rá a pirított kenyérkockákat és díszítsük néhány szem olívabogyóval. Salátánkat gazdagíthatjuk ricotta sajttal.