Grillezett paradicsom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Sült, Buli, Meleg, Grillsütő, Sós, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Melegítsük elő a grillsütőt. Mossuk meg és vágjuk kb. 1 centis karikákra a paradicsomokat. A megtisztított fokhagymákat vágjuk vékony szeletekre és tűzdeljük meg vele a paradicsomszeleteket. Tegyük grillrácsra a fokhagymás paradicsomokat és mindkét oldalát süssük 3-3 percig. Ha faszén felett sütjük tegyünk a rácsra alufóliát. A megmosott, megszárított salátát tépkedjük falatnyi darabokra és rendezzük el a tányérokon. Öntözzük meg a balzsamecetből, olívaolajból, citromléből készített, sóval, borssal ízesített öntetünkkel. A bagettet vágjuk apró kockákra és olívaolajon pirítsuk meg. Végül tegyük a paradicsomokat a salátaágyra, szórjuk rá a pirított kenyérkockákat és díszítsük néhány szem olívabogyóval. Salátánkat gazdagíthatjuk ricotta sajttal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||