Zánkai bőségtál (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy kisebb első csülköt babérral, sóval, borssal, egy fej hagymával és 3 gerezd fokhagymával ízesített vízben puhára főzünk, majd a főzőélében hagyjuk kihűlni. Végül négy szeletre vágjuk. A tarját két gerezd fokhagymával, a mustárral és egy evőkanál olajjal készített páccal bekenve, egy éjszakát hagyjuk a hűtőben. Másnap sózzuk, borsozzuk, közvetlenül, sütés előtt. A szalonnát zsírjára sütjük, a kakastaréjokat félre tesszük, majd a zsiradékban a tarja és a csülökszeleteket megpirítjuk. Melegített tálra tesszük, a csirkemellet négy szeletre vágjuk, a szokásos módon bepanírozzuk és aranybarnára sütjük. Ezeket is a tálra tesszük. A félretett hagymát karikára vágjuk és liszttel meghintve lyoni hagymát sütünk. Ezt a csülökre halmozzuk. A tarjaszeletekre tükörtojást ültetünk. Köretként sült burgonyát és párolt rizst adunk. Savanyúsággal kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||