Sonkás húspástétom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pucka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sonka és a szalonna bőrét kockára vágjuk. Lábosba tesszük, leöntjük a borral, hozzáadjuk a darabokra vágott hagymát és a fokhagymát, a fűszereket, a paradicsompürét és fél órát forraljuk. Darálón áteresztjük, a szalonnával, a sonkával és a hússal együtt. A tojással és a zselatinnal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd hőálló tálba terítjük. Vízzel telt tepsibe helyezzük és 150 fokra előmelegített sütőben 3 órát pároljuk. Hagyjuk hűlni, majd vékonyan szeletelve, pikáns lekvárral, csatnival tálaljuk. Pirított barnakenyeret, naan kenyeret vagy tortilla chipset adunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||