Kreol csirkeszárny (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jóska
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Édes, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 dl almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
90 dkg csirkeszárny 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyat vágjuk három darabra, a véget tegyük el mélyhűtőbe, leveshez. A többit sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, több részletben, süssük meg. Lecsepegtetve tegyük félre. A sütőolajba keverjük bele a többi hozzávalót, forraljuk össze. Végül tegyük vissza a szárnyakat. Rövid párolás után tálaljuk.
Héjában főtt burgonyával és salátával adjuk asztalra.