Sajtos, köményes puffancs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A langyos tejfölbe keverjük az élesztőt és a cukrot, ha felfutott, összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával és a reszelt sajttal. Közben sózzuk. Dagaszthatjuk kenyérsütőgéppel is. A tésztát fóliába téve, másnapig, hagyjuk a hűtőben. Gyúrjuk át és formázzunk diónyi gombócokat, melyeket tegyünk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le, a tojásfehérjével és szórjuk meg köménnyel. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Langyosan tálaljuk. Isteni sörkorcsolya. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||