Sajtos, köményes puffancs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Böjt, Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Kemence, Sós, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos tejfölbe keverjük az élesztőt és a cukrot, ha felfutott, összedolgozzuk a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával és a reszelt sajttal. Közben sózzuk. Dagaszthatjuk kenyérsütőgéppel is. A tésztát fóliába téve, másnapig, hagyjuk a hűtőben. Gyúrjuk át és formázzunk diónyi gombócokat, melyeket tegyünk sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le, a tojásfehérjével és szórjuk meg köménnyel. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Langyosan tálaljuk.
Isteni sörkorcsolya.