Kuruc pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Töltött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott szalonnát, a sonkát és a vöröshagymát összepirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A zsírját leszűrjük. A vékonyra vágott húsokat gyengéden kiverjük, majd mustárral megkenjük. A vöröshagymás keverékkel beborítjuk és roláddá tekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. A zsiradékon pirosra sütjük, tűzálló tálba tesszük, a szaftját egy deci borral felforraljuk és, ha a pörzsanyagok feloldódtak, ráöntjük. Alufóliával lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, végül a fóliát levéve, negyed órát pirítjuk. Sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||