Mogyorós csirkecurry (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Sós, Csípős, Párolt, Hétköznapi vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
4 teáskanál joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül belekeverjük a darált mogyorót.
Párolt barna rizzsel tálaljuk, a tetejére kanalazzunk kevés joghurtot.