Kukoricás rizs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Szilveszter, Karácsony, Advent, Farsang, Bálint nap, Húsvét, Márton nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 maréknyi csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 pohár rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst a felhevített olajon átpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük és két pohárnyi vízzel felöntjük. Ha a vizet elfőtte, rászórjuk a kukoricát és konyharuhával betekert fedő alatt állni hagyjuk. 15 perc múlva vajat hozzáadjuk és elkeverjük.
Köretnek kínáljuk, salátát adva mellé.